Άμεση παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την προκήρυξη θέσεων και την τοποθέτηση γιατρών σε νησιά των Κυκλάδων

291

Σε συνεργασία που είχα την 1η Φεβρουαρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. κ. Ροϊλό κατέθεσα επιστολή για τις ανάγκες  νησιών των Κυκλάδων  σε ιατρικό προσωπικό, και προτάσεις για την τοποθέτηση οπλιτών γιατρών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Άμεσα ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για τις κενές θέσεις γιατρών του νομού Κυκλάδων τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή και, έτσι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση οπλίτη – γιατρού στις Κυκλάδες, με κοινή Απόφαση των δύο υπουργών, στις 6 Φεβρουαρίου. Η τοποθέτηση του οπλίτη – γιατρού στο Κουφονήσι πραγματοποιήθηκε μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο γιατρό. Παράλληλα, έγινε προκήρυξη πέντε θέσεων ειδικευμένων γιατρών  για τέσσερα νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν οι θέσεις:

1. Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου ένας ιατρός παθολόγος

2. Κ.Υ. Μήλου δύο ιατροί γενικής ιατρικής ή παθολογίας 

3. Π.Π.Ι Κέας ένας ιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας

4. Π.Π.Ι Σίφνου ένας ιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας

Ευχαριστώ τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή για την άμεση λύση που έδωσαν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι οι ανάγκες των μικρών νησιών με πρώτη τη στήριξη και την προστασία της υγείας των κατοίκων τους, και αυτό εκδηλώνεται με πράξεις.

Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση server του Santorinilive
Επόμενο άρθροΑγόρασε ακίνητο η ΔΕΥΑΘ για την ανάπτυξη του Βιολογικού Καθαρισμού στην Περιοχή του Καμαρίου.