Αναμένεται η έγκριση του συστήματος επεξεργασίας αποβλήτων νήσου Θήρας-Τον Αύγουστο θα μάθουμε πόσο θα μας κοστίζει η λειτουργία του.

355

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας , αναμένεται η σχετική έγκριση για την ένταξη του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ» στις διατάξεις περί ΣΔΙΤ.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ στην ιστορική απόφαση της ένταξης του ΧΥΤ Άνδρου και σύντομα της δημοπράτησής του, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ, ένα έργο που ταλανίζει το νησί πάνω από μία δεκαετία που με την καταλυτική συμβολή του Φορέα οδεύει στην επίλυσή του, ενώ τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την πορεία εξέλιξης των αντίστοιχων σχεδίων Νάξου και Κω.

«Εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να εφαρμόσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης αποβλήτων. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και βάζουμε τέλος στη στασιμότητα με τολμηρά και αποφασιστικά μέτρα. Και οι αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης καταδεικνύουν την αναγκαιότητα δημιουργίας του ΦΟΔΣΑ, που δεν προσμετρά το πολιτικό κόστος και μεθοδικά υλοποιεί τα μεγάλα σχέδια που έχει ανάγκη το Νότιο Αιγαίο» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος.

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα η απόρριψη του αιτήματος της αναδόχου εταιρίας «Κ/Ξ Στήριξης Τεχνική ΑΕ-Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ» περί τροποποίησης της σύμβασης «Διαχείριση και Λειτουργία ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου» του Δήμου Ρόδου για 3 έτη από την υπογραφή της ή 55.800 τόνων απορριμμάτων, όποιο παρέλθει νωρίτερα με δικαίωμα προαίρεσης για ένα χρόνο επιπλέον» και επαναδιαπραγμάτευσης επί των όρων ενεργοποίησης του δικαιώματος προαίρεσης. Το Δ.Σ. της εταιρείας απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της Κ/Ξ, αποδεχόμενο την εισήγηση του νομικού συμβούλου που χαρακτήρισε ως εκτός διακήρυξης και άρα παράνομη κάθε συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης.

Ηεπόμενη τακτική Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 7 Αυγούστου 2021, ενώ τις επόμενες ημέρες θα σταλεί σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νοτίου Αιγαίου το Σχέδιο της Τιμολογιακής Πολιτικής του Φορέα για το οικονομικό έτος 2021.

Προηγούμενο άρθροΣτα χέρια του Πρωθυπουργού οι αποφάσεις για την φέρουσα ικανότητα της Σαντορίνης.
Επόμενο άρθροΛουκάς Λυγνός στην DW:Η απότομη αύξηση της κατανάλωσης νερού τα τελευταία χρόνια λόγω τουρισμού μπλοκάρει τη διαδικασία φιλτραρίσματος δημιουργώντας προβλήματα στην παροχή νερού.