Χ.Κόκινος:Να ληφθούν νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των απασχολούμενων σε εμπόριο , εστίαση , ελεύθερους επαγγελματίες

199

” Τα διαδοχικά  λουκέτα  ζητούν  …   αποτελεσματικό σχέδιο και άμεσες ενέργειες από την πολιτεία για την επιβίωση των απασχολούμενων στο εμπόριο και την εστίαση “

         Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομία.Το τελευταίο διάστημα τα διαδοχικά ” λουκέτα” στις επιχειρήσεις και η αυξανόμενη ανεργία θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή .Αφενός ο εμπορικός κόσμος καταρρέει ,με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία και αφετέρου η πολιτεία αντιδρά σπασμωδικά πότε κάνοντας αβαρίες στην οικονομική λειτουργία και πότε στην υγειονομική ασφάλεια , με τον κίνδυνο να προκληθεί ,τελικά ζημιά. και στα δύο!

Οι απασχολούμενοι και οι οικογένειες τους  στο εμπόριο ,στην εστίαση ,ελεύθεροι επαγγελματίες  υποφέρουν και αναμένουν από το σύνολο της  οργανωμένης πολιτείας και των πρωτευθυνων εκπροσώπων της  να λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία !

Καλοπιστα, με αίσθημα ευθύνης  και  με σεβασμό στους συμπολίτες μας και στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε από την πανδημία του covid/19         καταθετουμε τις παρακάτω προτάσεις:

-Να προγραμματιστεί μια υγειονομικα ασφαλής ή έστω ελεγχόμενη λειτουργια των καταστημάτων με μέγιστο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

-Να γενικευτεί έστω  η λειτουργία click away   ή.  click in shop.

-Να απαντηθεί  πειστικά και τεκμηριωμένα  τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την λειτουργία της Αγοράς   απο την πρωτη φαση της πανδημίας (όπου ειχαμε ανοιχτά καταστήματα με μέγιστο αριθμο πελατών) στην δεύτερη (οπου όλα είναι κλειστά) 

– Να υπάρχουν νέα μέτρα  οικονομικής ενίσχυσης των απασχολούμενων σε εμπόριο , εστίαση , ελεύθερους επαγγελματίες  από την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση ( κυρίως απο τις Περιφέρειες που έχουν διαχείριση αρκετών χρημάτων και ευελιξία). 

Εάν συνεχιστεί το -ήδη- μακροβιότερο lockdown (πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκε lockdown εννέα -9- εβδομάδων ) θα οδηγηθούμε σε βίαιη αναδιάρθρωση της Αγοράς με ανυπολόγιστες και τραγικές οικονομικές,  κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες.
Δεν χρειάζονται και άλλη τροφή οι συνομωσιολογικες θεωρίες ….Η αγωνία , η ανασφάλεια  και τα   προβλήματα διογκώνονται…

Απαιτείται από την πολιτεία  αποτελεσματικό σχέδιο και άμεσες πρωτοβουλίες και  δράσεις ΤΩΡΑ  !!!!! 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Επικεφαλης του Περιφερειακού Συνδυασμού ” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.)

Προηγούμενο άρθροΜικρή ζημιά στη νέα προβλήτα του Αθηνιού από την πρόσκρουση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ
Επόμενο άρθροΑλλαγές στα δρομολόγια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ