Χ.Κόκκινος:” Τέλος στην άνιση μεταχείριση των ερασιτεχνών ψαράδων και κυνηγών “

192

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων μας για θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων  με επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και με την παρούσα δημόσια τοποθέτηση μας  ζητάμε :

 Στις προσεχείς ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων  να επιτραπούν και πάλι οι δραστηριότητες των ερασιτεχνών ψαράδων και κυνηγών -τουλάχιστον – στις περιοχές που δεν υπάρχει βαρύ επιδημιολογικο φορτίο covid/19 ,όπως είναι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Θεωρούμε ότι είναι άνιση η αντιμετώπιση των ερασιτεχνών ψαράδων και των κυνηγών και θα πρέπει να αρθεί το lockdown στις δράσεις τους  διότι:

   – οι δραστηριοτητες τους  υλοποιούνται    εκτός αστικού ιστού και  ατομικά. 

 -συγγενείς δραστηριότητες πραγματοποιούνται  κατά τη διάρκεια του lockdown και αυτό είναι άνισο .

-χαρακτηρίζονται  “αθλητικές” σύμφωνα με τον Δασικό Κωδικα 

-Εξυπηρετεί την ανάγκη άσκησης ανθρώπων και σκύλων( στην περίπτωση των κυνηγοσκυλων ).  

-Η επανέναρξη   θα  βοηθήσει ψυχολογικά  τους ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγούς διότι αποτελεί γι ‘ αυτούς  μια σημαντική δραστηριότητα .

– Σε λιγότερο από 1,5 μήνα σταματά η κυνηγετική περίοδος και η επανέναρξη της προσδιορίζεται για το φθινόπωρο του 2021!


Καλούμε την πολιτεία να εξετάσει τις προτάσεις μας που καταθέτουμε με σεβασμό και υπευθυνότητα  .
Συμπαραστεκομαστε στα  δίκαια αιτήματα  των κοινωνικών ομάδων και επιθυμούμε το σύνολο των συνανθρώπων μας  να επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα  με ασφάλεια και υγεία!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλης του Περιφερειακού Συνδυασμού ” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 20/1/2021 ο ραδιοτηλεμαραθώνιος αγάπης για το Πτωχοκομείο Θήρας.
Επόμενο άρθροΤο Γ.Ν.Σαντορίνης προσκαλεί Ιατρούς Συνεργάτες , για τη σύναψη συνεργασίας δώδεκα (12) μηνών με καθεστώς έκδοσης από αυτούς Aπόδειξης Παροχής Υπηρεσιών