Χωρίς λευκό καπνό και η 2η συνεδρίαση στο τελεφερίκ-γιατί είναι κλειστές στους Δημότες και τα ΜΜΕ οι συνεδριάσεις του ΔΣ του Ιδρύματος;

528

Άλλη μια άκαρπη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Λ&Ε Νομικού.
Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων ούτε χθες κατάφεραν να πάρουν απόφαση για τρέχοντα θέματα όπως είναι η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η χρηματοδότηση του πτωχοκομείου, του Συλλόγου νεφροπαθών, αλλά και το θέμα της καταβολής στους αγωγιάτες του ποσού που προβλέπει το καταστατικό του ιδρύματος.
Έτσι μπροστά στο αδιέξοδο αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο σε μια εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί λύση.
Σημειώνουμε ότι το ΔΣ του ιδρύματος δεν επιτρέπει την παρουσία ΜΜΕ στις συνεδριάσεις μετά από την επιμονή του Διευθυντή του Ιδρύματος με την δικαιολογία ότι πιθανόν κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν να μην πρέπει να δημοσιοποιηθούν.
Έτσι εδώ και χρόνια οι Δημότες , στους οποίους ανήκει το τελεφερίκ, μετά από επιθυμία των αείμνηστων δωρητών του νησιού μας  έχουν πλήρη άγνοια των θεμάτων που τους αφορούν.
Σημειώνω επίσης ότι ενώ έχει ζητηθεί κατά καιρούς από πολλούς προέδρους Κοινοτήτων η παρουσία των ΜΜΕ στις συνεδριάσεις, η προσωπική μου απόπειρα να καταγράψω μια συνεδρίαση, πολύ σημαντική μάλιστα, είχε άσχημη κατάληξη αφού στην κυριολεξία με πέταξαν έξω από την αίθουσα.
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι συνεδριάσεις σε ένα κοινωφελές ίδρυμα που μάλιστα διοικούν 13 αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεδριάζει με κλειστές τις πόρτες λες και έχει να κρύψει κάτι από τους Δημότες.
Τι αποφάσεις λαμβάνονται και πως; Γιατί δεν πρέπει να γίνονται όλα κάτω από το φως της δημοσιότητας και να γνωρίζουν οι πολίτες που πάνε τα χρήματά τους;
Πουθενά τέλος στο καταστατικό δεν αναφέρεται πως οι συνεδριάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται σε κλειστές αίθουσες και με την απουσία δημοσιογράφων.
Αν μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει τους λόγους των σκοτεινών συνεδριάσεων με τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά  θα μας βοηθούσε αρκετά.

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Σαντορίνη, Βαγγέλης Φουστέρης Στα Νέα των Κυκλάδων
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), στοχεύει στην δημιουργία συνθηκών ετοιμότητας στην υποδοχή κρουαζιεροπλοίων