Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

479

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αύριο Πέμπτη μεταβαίνουν στο νησί των Κυκλάδων πάνω από 30 αστυνομικοί  – Στη Μύκονο έχουν φτάσει 180 αστυνομικοί

Στο ενδεχόμενο της επιβολής περιορισμών στηνΊο αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» καθώς οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα. Μάλιστα αύριο Πέμπτη θα μεταβούν στο κυκλαδίτικο νησί πάνω από 30 αστυνομικοί από την Αθήνα με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί εκεί.  Παράλληλα συμπλήρωσε πως έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού σε ενάμιση δρόμο. 

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί και συμπλήρωσε ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί. Επιπλέον διαχώρισε τα κορωνοπάρτι στο νησί σε ιδιωτικά και πληρωμέναπροσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις που τις έχει αναλάβει η αστυνομία.

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη στη Σταμάτα ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι η παρουσία των εναέριων μέσων ήταν εντυπωσιακή, ενώ εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών  της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας  ΔΙΑΣ «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους».

Ακόμη ανέφερε ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν επιλεγεί και καθαριστεί πλήρως. Τελος είπε ότι υπάρχει ένας ύποπτος για τη φωτιά αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες για εμπρησμό.

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Θήρας: Η Σαντορίνη λειτουργεί υποδειγματικά.
Επόμενο άρθροO Αντιπεριφερειάρχης Γ.Λεονταρίτης στα Νέα των Κυκλάδων