Εμβολιασμός: Ρεκόρ σε Σαντορίνη και Σύρο – Τα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή

932

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό στα νησιά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με Σαντορίνη και Σύρο να σπάνε τα ρεκόρ, όμως πέντε περιοχές καταγράφουν χαμηλα ποσοστά συμμετοχής.

Ο εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson προχωράει εντατικά στα νησιά, μέσω της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έδωσε εύσημα σε Σαντορίνη και Σύρο, όπου σπάνε τα ρεκόρ για αυτή την εβδομάδα στους εμβολιασμούς.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά είναι τα εξής:https://8f2c6d982f05082ce379ca2ec6ceb97a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

  • Σαντορίνη: Από 11% σε 25%
  • Σύρος: Από 12% σε 23%

Παράλληλα, θετική είναι η εικόνα για σχεδόν όλα τα νησιά, καθώς σημειώνεται αυξημένη συμμετοχή.

Επίσης, τόνισε ότι «30% είναι ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά με μία δόση, ενώ στο 20% είναι ο μέσος όρος των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχει παρατηρηθεί δηλαδή βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση από 23% σε 30% και το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών από 13% σε 20%».

«Για την εβδομάδα που διανύουμε η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού είναι κατειλημμένη και ξεπερνάει το 90%», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεμιστοκλέους.

Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ότι πέντε νησιά καταγράφουν αρκετά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής και είναι τα εξής:

  • Κάλυμνος
  • Ζάκυνθος
  • Σάμος
  • Λήμνος
  • Κεφαλονιά

«Από τα 19 νησιά που γίνεται ο εμβολιασμός σε πέντε παρατηρείται απροθυμία από τους κατοίκους και η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35%. Τα νησιά αυτά είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλονιά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΗ νεα ιστοσελίδα του ΔΑΠΠΟΣ
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Η συνάντηση του Π.Μυτιληναίου με τους κατοίκους του Καμαρίου