Επιστολή Θηραϊκής Πολιτείας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για την δεκάμηνη καθυστέρηση καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες.

23

Αξιότιμε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε οι κάτοικοι της Σαντορίνης και της Θηρασίας όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες, αναμένουν την καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (A.NH.KO. ) από το Υπουργείο σας πάνω από 10 μήνες. Οι οφειλές προς τους δικαιούχους νησιώτες για τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2021 μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί. Παράλληλα οι τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κι εφέτος, με συνέπεια ακόμη κι ένα αναγκαίο ταξίδι για λόγους υγείας από ή προς τα νησιά μας, να καθίσταται ανέφικτο για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιδεικνύεται  ασυνέπεια της πολιτείας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες της και να αναβάλλεται από μήνα σε μήνα η καταβολή του Α.ΝΗ.ΚΟ.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ καταβολή των οφειλομένων ποσών του Α.ΝΗ.ΚΟ. από τον Οκτώβριο 2021 στους λογαριασμούς των κατοίκων μας.

 

Επίσης  το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (A.NH.KO. ) να καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.


                                                                                    Με εκτίμηση

Νίκος Ζώρζος

 

 

Προηγούμενο άρθροO εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Αθμιας εκπαίδευσης Επαρχίας Θήρας για τα ολοήμερα σχολεία. (βίντεο)
Επόμενο άρθροΗ Ε.Σ.Θ.Π. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 10 έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, θα παραλαμβάνει σταφύλια ποικιλίας ΑΘΗΡΙ, στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ της στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ από όλες τις περιοχές της Σαντορίνης.