Φίλιππος Φόρτωμας: «Σημαντική επένδυση για την Ελλάδα η παραγωγή και διαθέση φαρμακευτικής κάνναβης»

270

Για τα πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δίνει στη χώρα μας η παραγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, μίλησε την Παρασκευή 21/5 στην Ολομέλεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ, Φόρτωμας τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγει συγκεκριμένες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των εξαγωγών των τελικών προϊόντων της φαρμακευτικής κάνναβης για τη χώρα μας,  με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους ασθενείς που έχουν ανάγκη τη χρήση τους, όσο και προς κάθε διαθέσιμο επενδυτή.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων σημείωσε ότι η χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους ολοένα και νομιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα, προσθέτοντας πως θα ήταν αδιανόητο για μια πολιτισμένη και ανοικτή κοινωνία, όπως θεωρείται η ελληνική, να μην ακολουθήσει την ίδια πορεία. Δεν παρέλειψε δε να ασκήσει κριτική απέναντι στις αντιπολιτευτικές «κορώνες» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δική του κυβερνητικής θητείας διαχειρίστηκε ανεπιτυχώς και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα.

«Αυτό το νομοσχέδιο, προωθεί τους στόχους που έχουμε θέσει εξ αρχής ως παράταξη και ως Κυβέρνηση. Την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την αύξηση των θέσεων εργασίας. Και παράλληλα προστατεύει τον κλάδο της γεωργίας και της μεταποίησης.

Αλλά κυρίως, είναι ένα νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα περιλαμβάνεται πλέον στις χώρες που θα είναι σε θέση να παράγουν προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία συμβάλλουν στην ανακούφιση ή ακόμα και στη θεραπεία πολλών ασθενών, με διάφορες παθήσεις», είπε στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας.  

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ο “Οικολο-γικός ταρίφας” από τους μαθητές του Γυμνασίου Θήρας
Επόμενο άρθροΑποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από την Υπηρεσία Καθαριότητας