Καθαρά τα αποτελέσματα των τεστ, αλλά κόκκινες Σαντορίνη και Μύκονος

461

Στις κόκκινες περιοχές της χώρας σε σχέση με τον covid-19, εντάχθηκε η Σαντορίνη, καθώς παρουσιάζεται στο νησί μια αυξητική τάση στα κρούσματα του Κορωνοϊού.
Χθες ανακοινώθηκαν 9 κρούσματα, τα οποία προέρχονται 6 από το Γ.Νοσοκομείο, 1 από τα rapinttest που έγιναν και 2 από ιδιωτικά εργαστήρια.
Το παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρήκε μόνο ένα (1) θετικό κρούσμα στους ελέγχους που έγιναν στο Εμπορείο και στο Νοσοκομείο μας.
Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Στο «κόκκινο» βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα η Αττική αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού. Το λεκανοπέδιο συγκεντρώνει περισσότερα από τα μισά νέα περιστατικά στη χώρα και συγκεκριμένα, τα 525. Στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 130, 84 στην Ανατολική Αττική, 83 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και 61 στον Πειραιά. Όπως είναι αντιληπτό, η κατάσταση στην Αττική είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Η Θεσσαλονίκη μένει σταθερή με 58 νέα περιστατικά.

Στα ύψη τα κρούσματα – 260 διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας
Επόμενο άρθροΘωρακίστε άμεσα τις πύλες εισόδου του νησιού.