Κορονοϊός – εμβόλιο: Προβλήματα με τα ραντεβού – Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

245

Προβλήματα καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της χώρας στα ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού.
Το σύνθετο εγχείρημα των χιλιάδων εμβολιασμών φαίνεται ότι παρουσιάζει καθημερινές δυσκολίες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο αλλά και οι φαρμακοποιοί που για ώρα περιμένουν να ανταποκριθεί η πλατφόρμα και να κλείσουν τα ραντεβού για τους ενδιαφερόμενους.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μία «Πρωτοφανής ταλαιπωρία στα φαρμακεία της Αττικής με την απερίγραπτη κατάσταση στην εφαρμογή για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του COVID.
Αγκομαχούν οι φαρμακοποιοί για μία και δύο ώρες ώστε να μπορέσουν να κλείσουν ένα ραντεβού για τους πολίτες.

Κανένας σεβασμός από την πλευρά της πολιτείας προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που περιμένουν στην ουρά και αγωνιούν για την τύχη του εμβολιασμού τους.
Μετά από μία εβδομάδα αναιτιολόγητης καθυστέρησης για τον εμβολιασμό άνω των 75 ετών, η κατάσταση στην εφαρμογή emvolio.gov.gr είναι τραγική.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα μέτρα γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Προβλήματα στην επαρχία

Μεγαλύτερες δυσκολίες πάντως φαίνεται ότι υπάρχουν στην περιφέρεια όπου τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λιγότερα ενώ τα ραντεβού δίνονται για τους ηλικιωμένους ακόμη και δύο μήνες μετά.
Ταυτόχρονα οι περιοχές που επιλέγονται από την πλατφόρμα εμβολιασμού emvolio.gov.gr, σε πολλές περιπτώσεις είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας, ή δεν διατίθεται ελεύθερο ραντεβού. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα στην Αθήνα αρχίζει να λειτουργεί ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο ΜαρούσιΔιαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Κορονοϊός: Ανοίγει το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι τη Δευτέρα”

Προβλήματα και στη Σύρο

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Σύρο δεν εμφανίζεται κανένα εμβολιαστικό κέντρο για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών παρότι τα ραντεβού άρχισαν να κλείνονται για το εμβόλιο της AstraZeneca εδώ και λίγα 24ωρα.

Όπως αναφέρει το site logotypos.gr, στο νησί υπάρχει αδυναμία για το κλείσιμο των ραντεβού για το εμβόλιο κατά του covid-19 στην ηλικιακή ομάδα 60-64, καθώς όσοι δοκιμάζουν να κλείσουν ραντεβού εμφανίζεται το μήνυμα ότι «δεν βρέθηκαν κέντρα για τον επιλεγμένο ΤΚ».
Δείτε την ΦΩΤΟ παρακάτω

Αξιοσημείωτο είναι στη Σύρο κατά την πρώτη φάση, με τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών υπήρχε αντίστοιχο πρόβλημα καθώς το σύστημα τους έστελνε στη Νάξο ή τη Σαντορίνη.

Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται βέβαια και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε χωριά των Σερρών για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού κοντά στην περιοχή τους καθώς δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού με αποτέσμα να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο άρθρο«Θησαυροί του Ακρωτηρίου»: Η έκθεση στο Μουσείο Πούσκιν με τα αριστουργήματα της Σαντορίνης
Επόμενο άρθροΕίχαν ψυχή οι αθλήτριες μας στη Θεσσαλονίκη χθες-κέρδισαν τον Άρη με 2-3