Κύριε Νίκο Ζώρζο:«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

694

Συνήθως αποφεύγω να σχολιάζω εκ των υστέρων συνεντεύξεις πολιτικών.
Όμως η σημερινή συνέντευξη του κ. Νίκου Ζώρζου και η κατά μέτωπο επίθεση στο κανάλι της Σαντορίνης θεωρώ ότι και άδικη ήταν και εμπαθής.
Λέω ότι ήταν άδικη, διότι το κανάλι της Σαντορίνης ποτέ δεν έχει κλείσει την πόρτα του σε κάποιον πολιτικό, ανεξάρτητα από το τι πρεσβεύει και αν συμφωνούμε με τις επιλογές του.
Ειδικότερα στον κ. Ζώρζο όταν ήταν Δήμαρχος στέλναμε σχεδόν κάθε εβδομάδα προσκλήσεις για να έρθει και να ενημερώσει τους Δημότες αλλά ποτέ δεν απαντούσε.
Επανειλημμένως έχουμε ενημερώσει τους υπεύθυνους επικοινωνίας της παράταξής του ότι είμαστε ανοιχτοί , όποτε εκείνοι θεωρούν ότι υπάρχει λόγος να απευθυνθούν στους Δημότες.
Μάλιστα να επιλέξουν και με ποιον δημοσιογράφο επιθυμούν να μιλήσουν.
Τόση Δημοκρατία και ελευθερία λόγου και έκφρασης δεν δίνει κανένα μέσο ενημέρωσης.
Λυπάμαι αλλά η σημερινή συνέντευξη του κ. Ζώρζου απλά είχε ως στόχο να μειώσει τη δουλειά μας και όχι να ενημερώσει τους πολίτες του νησιού για τις θέσεις της παράταξής του.
Δυστυχώς ο κ. Ζώρζος ξεχνά πως εμάς δεν μας κρίνει η Δημοτική του παράταξη αλλά οι ακροατές και οι τηλεθεατές μας εδώ και 32 χρόνια.
Υπάρχει πάντα το δικαίωμα της επιλογής του μέσου ενημέρωσης που εμπιστεύονται οι πολίτες και κυρίως του μέσου ενημέρωσης που αποδεδειγμένα λειτουργεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των νησιών μας.
Η εμπάθεια του κ. Ζώρζου για την  δουλειά μας, δεν θα μας αποτρέψει στο να συνεχίζουμε να τον προσκαλούμε να πει την άποψή του καθώς είναι θεσμικός παράγοντας, εκλεγμένος από τους πολίτες και είναι υποχρέωσή μας να του παραχωρούμε τις κάμερες και τα μικρόφωνα μας.
Γιατί όπως έχει πει και ο Βολταίρος «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ο Μάρκος Καφούρος για την λειτουργία του ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθροΣήμερα Παρασκευή 2/7 ο Δήμαρχος Θήρας στα Νέα των Κυκλάδων