Να ληφθούν μέτρα για τον covid-19 στη Σαντορίνη ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

267

Μετά τα τελευταία στοιχεία των κρουσμάτων covid-19 που έχουν καταγραφεί στο νησί μας, η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας εκφράζει έντονη ανησυχία για την ελλιπή ενημέρωση αλλά κυρίως για την έλλειψη μέτρων ελέγχου και προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το Δήμο Θήρας να προχωρήσουν αποφασιστικά στην εφαρμογή και έλεγχο των μέτρων που είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της πανδημίας :

  •  Άμεσα και δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αυστηρά μέτρα για ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς.
  • Το ίδιο να εφαρμοστεί και σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών που διαθέτει αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (Super Markets, καταστήματα λιανικής, οδηγοί λεωφορείων) και υπηρεσίες που δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση (ΚΕΠ, ταχυδρομεία, κούριερ κλπ).
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία ώστε να τηρούνται με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα και η λειτουργία των σχολείων να γίνεται με όρους υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Η μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να γίνεται με ασφάλεια λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ως προς την πληρότητα και απολύμανση των οχημάτων και περισσότερα δρομολόγια. .

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και προτείνουμε σε όλους τη εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας καθώς και το Δήμο για την εφαρμογή των ανωτέρω που στόχο έχουν τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών.

  Για τη Λαϊκή  Συσπείρωση  Θήρας

                                          ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ       ΑΚΥΛΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΗ

Προηγούμενο άρθροΑναφορά του Φίλιππου Φόρτωμα για την άρση απαγόρευσης του κυνηγιού
Επόμενο άρθροTo πρώτο αισιόδοξο μήνυμα για τον Τουρισμό το 2021