Ο Δήμος Θήρας για το ασθενοφόρο της Θηρασίας

216

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα απέκτησε σήμερα ο Δήμος Θήρας το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του νησιού της Θηρασιάς όπου και θα εδρεύει.

Το ασθενοφόρο παρεδόθη  σήμερα στο Δήμαρχο Θήρας, στα πλαίσια τελετής που οργανώθηκε για το σκοπό αυτό και στην οποία εκτός του Δημάρχου κ. Αντώνη Σιγάλα συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαρζέντας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασιάς κ. Πέτρος Καραμολέγκος.

Το ασθενοφόρο της Θηρασιάς είναι ένα εκ των 36 ασθενοφόρων που προορίζονται για τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εκ των οποίων 12 παραδόθηκαν σήμερα.

Το κόστος της προμήθειας των ασθενοφόρων καλύφθηκε από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία αναδεικνύει έτσι, την προστασία της δημόσιας υγείας ως ύψιστη προτεραιότητα.

Την εκπαίδευση και τη δαπάνη για τον οδηγό του ασθενοφόρου ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί θα καλύψει η 2η ΔΥΠΕ.

Ο Δήμαρχος Θήρας παραλαμβάνοντας το ασθενοφόρο ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο και επεσήμανε την σημαντική κοινωνική διάσταση της προμήθειας του ασθενοφόρου οχήματος.

Η Θηρασιά τόνισε ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το θέμα της διακομιδής ασθενών από το νησί σε κατάλληλη υγειονομική μονάδα και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου του Δημοτικού σχολείου Φηρών.
Επόμενο άρθρο«Πρωταθλήτρια» η Σαντορίνη στα κρούσματα