Οι δηλώσεις του Ανδρέα Πατηνιώτη, εκπροσώπου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στο CNBC, για τον φετινό τουρισμό.

196

Συνέντευξη του Ανδρέα Πατηνιώτη στο CNBC.


Μία από τις βασικές κρατικές στρατηγικές, είναι η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, όπως και για τους ευπαθείς. Αλλά στην προώθηση αυτής τη στρατηγικής, ο εμβολιασμός οικονομικά σημαντικών ομάδων, όπως οι κάτοικοι των νησιών και οι επαγγελματίες του τουρισμού και της επισίτισης, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, και τώρα γίνεται αγώνας δρόμου για να καλυφθούν και αυτοί.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, λίγο περισσότεροι από το 25% του Ελληνικού πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση ενός εμβολίου. Αυτό, για κάποιους δεν είναι αρκετό, και έτσι η Βρετανική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να βάλει την Ελλάδα στην ενδιάμεση “κίτρινη ζώνη”, αλλά οι Ελληνικές αρχές ελπίζουν ότι η οδηγία σύντομα θα “πρασινίσει”.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Ανδρέας Πατινιώτης είναι αισιόδοξος, αλλά και ακούγεται αισιόδοξος, καθώς η εγχώρια τουριστική βιομηχανία περιμένει και πάλι τους πελάτες της.
“Είμαι χαρούμενος”, είπε ο ιδιοκτήτης τεσσάρων καταλυμάτων στην εμβληματική Σαντορίνη. Και αυτή η χαρά, εκφράζει ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας οικονομίας, που βασίζεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο τουριστικό προϊόν. Το Ελληνικό ΑΕΠ, απώλεσε πάνω από 8% το 2020, και αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην απουσία των τουριστών.

Για αυτό το έτος, η κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον διπλασιασμό της τουριστικής κίνησης, αν δεχθούμε τις εκτιμήσεις του κου Αλέξανδρου Πατέλη, συμβούλου του Π/Θ, και αυτά που δήλωσε στο CNBC.
Η πιο πρόσφατη τουριστική καμπάνια “All you want is Greece” εστιάζεται κυρίως σε πελάτες από την Βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι ασφυκτιούν για λίγο ήλιο μετά από πολλούς μήνες αυστηρού lockdown. 
Αλλά, η σεζόν βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο αν κάποιες κυβερνήσεις, όπως η Βρετανική, και η Γερμανική, θα τροποποιήσουν τις ταξιδιωτικές τους οδηγίες, και θα άρουν τους περιορισμούς για αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι βρετανικές “λίστες” αναθεωρούνται κάθε 3 εβδομάδες.
Είναι προφανές ότι ορισμένοι παράγοντες, είναι έξω από κάθε λογική πρόβλεψη, αλλά ο κ. Πατηνιώτης, μας μεταφέρει και πάλι την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων: “Ελπίζουμε και ευχόμαστε, αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι με αυτές τις συνθήκες”.


Την ανάρτηση του CNBC μπορείτε να δείτε εδώ :www.cnbc.com/2021/05/14/greece-welcomes-tourists-again-ahead-of-summer-as-vaccination-rates-pick-up.html

πηγή: www.neasantorinis.gr

Προηγούμενο άρθροΓια δεύτερη μέρα ο ALpha news με πρόγραμμα από την Σαντορίνη
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας