Ομόφωνα «όχι» στην ένταξη της Νάξου στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου – «Δε θέλουμε το νησί να γίνει σκουπιδότοπος»

238

Χωρίς τη συμμετοχή του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανού συνεδρίασε την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.https://3180ed3c0314415df2d4336bdf84ca71.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Την ίδια ώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το θέμα της ένταξης της Νάξου στο ΦΟΔΣΑ συζητήθηκε για ακόμα μια φορά και -ομόφωνα- εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Δημήτρης Λιανός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα «σύνθετο θέμα» που απασχολεί το δήμο, μιας και η Νάξος λόγω του γεγονότος ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο από άλλα νησιά σε ότι αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων, «πλήττεται περισσότερο».

Λιανός: Να εξαιρεθούμε με νομοθετική ρύθμιση

«Θα πρέπει να ζητήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο, η Νάξος να εξαιρεθεί με νομοθετική ρύθμιση από την ένταξη της στο ΦΟΔΣΑ ΑΕ» σημείωσε ο κ. Λιανός και πρόσθεσε ότι «η περιφέρεια για πρώτη φορά εμπλέκεται και στους δύο ΦΟΔΣΑ (Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου) με τη λογική, να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων». Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν δήμοι μικρότεροι χωρίς τεχνικές υπηρεσίες «που αγωνιούν» για το τι θα γίνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων και η περιφέρεια έχει τη δυνατότητα μέσω του ΦΟΔΣΑ ΑΕ να δώσει λύσεις.https://3180ed3c0314415df2d4336bdf84ca71.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html


Διαβάστε επίσης: «Περιουσία» του ΦΟΔΣΑ ο ΧΥΤΑ Νάξου – Τι θα γίνει με τη διαχείριση απορριμμάτων;


«Η Νάξος, ουσιαστικά δεν έχει ενταχθεί αφού μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει ούτε στις απαραίτητες πληρωμές ούτε στην παράδοση της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, στο ΦΟΔΣΑ ΑΕ» είπε ο κ. Λιανός.

«Εμείς ζητάμε να εξαιρεθούμε από το ΦΟΔΣΑ ΑΕ. Έχουμε τη δυνατότητα να δημοπρατήσουμε τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη διαχείριση. Θα μπορούσαμε να προσλάβουμε μόνιμους εργαζόμενους και όχι να παραδώσουμε τη διαχείριση σε εργολάβους (όπως θα κάνει ο ΦΟΔΣΑ) με αποτέλεσμα να είναι πιο ακριβή λύση» σημείωσε ο κ. Λιανός.

naxostimes.gr

Προηγούμενο άρθροΣε τροχιά δημοπράτησης τα τρία πρώτα έργα του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, σε Ρόδο, Μήλο και Κάρπαθο
Επόμενο άρθροΤραγούδι για την Κατερίνα Μονογυιού από τον Μαθαίο Γιαννούλη-στο Πτωχοκομείο τα έσοδα