Παραιτήθηκε από το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό “ΑΙΓΑΙΟ” ο Βαγγέλης Μαραγκός

377

Προς Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης  κ. Νικόλαο Λειβαδάρα

Με την παρακάτω επιστολή μου θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια  μου  σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας  του Δημοτικού  ραδιοφώνου.

1)Εγείρει πραγματικά πολλές απορίες ,πώς γίνεται να διαφημίζεται και να ξεκινά από  Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021  ένα νέο πρόγραμμα στα social media, και στο προφίλ του ίδιου του σταθμού στο Facebook, χωρίς να υπάρχει απόφαση του  Δ.Σ  το οποίο θα συνεδρίαζε   Δευτέρα  22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00 το απόγευμα για την παρουσία και έγκριση του από το Δ.Σ της Επιχείρησης.

2) Θεωρώ άκυρη την σύσταση επιτροπής ραδιόφωνου, διότι  εν αγνοία μελών του Δ.Σ και συγκεκριμένα τα μέλη  Μπάμπης Γαβριήλ και Μπάμπης κουλούρας δηλώσαν έκπληκτοι, περί της συγκρότησης της επιτροπής αυτής, στην οποία  παρόντες στην συνάντηση  αυτή ήταν  και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί  Μαραγκός Παναγιώτης  και Σταύρος Πετρίδης πέρα εμού.

3) Βασική δέσμευση  του Αντιπροέδρου της επιχείρησης Πέτρου Φρέρη ήταν η ολοκλήρωση της περιβόητης οικονομοτεχνικής μελέτης  βιωσιμότητας και συνέχισης λειτουργίας,  την οποία  με σθένος και  παρρησία παρουσίασε και διατυμπάνιζε όλους  αυτούς τους 17 μήνες με την εξαγγελία και την δέσμευση του στην πράξη να παρουσιάζετε ως άνθρακας (Σχετικό άρθρο  δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  Κοινή γνώμη   με αριθμό φύλλου 5.555 ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2021 με τίτλο « Ούτε νύξη για μελέτη βιωσιμότητας, με εξαίρεση την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Μ. Αλιφραγκή  στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής όπου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός  της επιχείρησης το 2021 και στην τοποθέτηση του  ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ζήτησε την συγκεκριμένη μελέτη.

4) Με λύπη παρατήρησα  των αποκλεισμό  παλαιών ραδιοφωνικών παραγωγών  και συγκεκριμένα των  : Τάνια Ρούσσου, Άννα Πρίντεζη, Λευτέρης Βελούδο, από το πρόγραμμα του ραδιόφωνου, στο οποίο Πρόεδρος της επιτροπής ραδιοφώνου είναι ο Αντιπρόεδρος Πέτρος Φρέρης.

5) Μετά από 30 χρόνια ενασχόλησης στο χώρο του ραδιοφώνου και έχοντας αποκτήσει  την ανάλογη εμπειρία , θεωρώ  Ελλιπής την  κατάρτιση του προγράμματος  ειδικά  στις ζώνες του  σαββατοκύριακου,  καθώς και την  γενικότερη απουσία  παρουσίασης  εκπομπών  τοπικών θεμάτων  παράδοσης πολιτισμού και επικαιρότητας  αλλά και  ενημέρωσης, όταν βασικό στοιχείο της ίδρυσης και λειτουργίας  των Δημοτικών Ραδιοφώνων  ήταν και είναι ο πλουραλισμός  η πολυφωνία η αμεροληψία και φυσικά η ενημέρωση των Δημοτών.

Μετά την αποστολή και κατάθεση της παρούσας επιστολής, σας ενημερώνω την οριστική και αμετάκλητη απόφαση μου, για αποχώρηση από την Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση, ενώ ως Κοινοτικός  Σύμβουλος  Ερμούπολης με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών  και με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο σας και στον θεσμό που υπηρετείτε,  σας επισημαίνω  και σας  εφιστώ την απαραίτητη προσοχή σας ως Δήμαρχος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σας ευχαριστώ πολύ

Μετά τιμής

Ευάγγελος Μαραγκός  Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμούπολης

Δημοσιογράφος  – Μέλος  Ε.Κ.Υ.Τ  (Ένωση Κυκλαδικού Τύπου)

 Π.Σ.Α.Τ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου)

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας τη Δευτέρα 1η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ο Γ.Μαντούσης στα Νέα των Κυκλάδων για τις ασφαλτοστρώσεις