Σε πρωταγωνιστές του καλοκαιριού αναδεικνύονται οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, σε καλή θέση η Σαντορίνη.

205

Σε πρωταγωνιστές του καλοκαιριού αναδεικνύονται οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys στη λίστα ανθεκτικότητας που δημοσίευσε επτά από τις δέκα πόλεις είναι ελληνικές.

Συγκεκριμένα, η Μύκονος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με καλοκαιρινές κρατήσεις στο 54,9% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Το ισπανικό νησί Ίμπιζα ακολουθεί με 49,2%, ενώ τα Χανιά στην Κρήτη βρίσκεται στην 3η θέση με 48,9%.

Οι υπόλοιποι επτά πιο ανθεκτικοί προορισμοί όσον αφορά τα διεθνή ταξιδιωτικά εισιτήρια που εκδόθηκαν είναι η Σαντορίνη με 48,1%, η Κέρκυρα (47,5%), η Θεσσαλονίκη (43,7%), η Palma de Mallorca στην Ισπανίας (41,2%), το Ηράκλειο στην Κρήτη (36,6%) , η Αθήνα (33,2%) και το Faro στην Πορτογαλία (32,8%).

Τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις ελληνικές πόλεις – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο – ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων του ForwardKey στην Ευρώπη που δείχνουν ανθεκτικότητα.

Η Θεσσαλονίκη μεταξύ των δέκα πιο ανθεκτικών πόλεων στην Ευρώπη για ταξίδια στο καλοκαίρι

Κλειδί οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ForwardKeys, το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών έγκειται στις εξελίξεις εμβολιασμού.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα η οποία είναι έτοιμη να υποδεχτεί εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, έχει δει τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται δραστικά, από τη στιγμή των ανακοινώσεων της.

«Η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έδειξε τον δρόμο και ανακοίνωσε πώς είναι πρόθυμη να καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε από το ΔΣ του ΣΕΟΟΚ ο Βασίλης Κασιμάτης
Επόμενο άρθροΕπιτέλους θα δούμε την Σαντορίνη στον αγώνα με την Καλαμάτα από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ