Β.Μαλαματένιος: Τα κρούσματα στη Σαντορίνη ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από άτομα που είχαν διασκεδάσει σε συγκεκριμένα κλαμπ του νησιού.

1703

Μπορεί το μίνι lockdown στη Μύκονο να προκάλεσε τρόμο σε τουρίστες και επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα, όμως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος, τουλάχιστον για άμεση λήψη νέων περιοριστικών μέτρων σε κάποιο άλλο νησί. Ακόμη και αν Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιος, Πάρος και Σαντορίνη βρίσκονται σε βαθύ πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, τα κρούσματα δεν είναι αρκετά για να βάλουν λουκέτο στα συγκεκριμένα νησιά, εκτός βέβαια και αν παρατηρηθεί εκθετική αύξηση τις επόμενες ημέρες.
«Τα κρούσματα στη Σαντορίνη ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από άτομα που είχαν διασκεδάσει σε συγκεκριμένα κλαμπ του νησιού.
Πρόκειται για έλληνες τουρίστες, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά και αρκετούς εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία επίσης ανεμβολίαστους», λέει στο Protagon ο Βασίλης Μαλαματένιος, διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης. Στη Σαντορίνη είχαμε αύξηση στα κρούσματα χωρίς όμως νοσηλευόμενους για Covid-19 έως την Κυριακή 18 Ιουλίου

Μάλιστα, ενώ η Σαντορίνη αυτή τη στιγμή έχει περίπου 60.000 άτομα (τουρίστες, εργαζόμενους και ντόπιους), στα 300 τεστ που έκαναν κλιμάκια του ΕΟΔΥ την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν υπήρχε ούτε ένα θετικό δείγμα, ενώ στο νοσοκομείο του νησιού τις ίδιες ημέρες διαγνώστηκαν περί τα 20 άτομα, όλα με ήπια συμπτώματα, όπως εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου.
«Εντούτοις, παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, δεν υπάρχει κανένας νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι υπήρχαν και άλλα κρούσματα που δεν είχαν συμπτώματα τις προηγούμενες ημέρες, δεν εξετάστηκαν, επέστρεψαν στα πατρικά τους και μετέφεραν τον κορονοϊό στους γονείς τους», λέει ο κ. Μαλαματένιος.
Πηγή: Protagon.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Θήρας: Είναι καθήκον μας να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις που θα απειλήσουν την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας
Επόμενο άρθροΝέες καθυστερήσεις: Στο ΣτΕ η απόφαση για τα «δικαιώματα ναυαγίου» του Sea Diamond